2022. július 4. hétfő
Ulrik, Babett
A Nap kel 04:56-kor,
nyugszik 20:54-kor.

Tállya Község Címere

A címer: csücskös talpú pajzs kék mezejében ezüstpáncélos Szent György ledöfi dárdájával a lábánál a hátán fekve lebegő arany sárkányt.

Tállya hegyaljai mezővárosnak címeres hagyománya mintegy négy évszázados lehet, bár az idők viharában a régi dokumentumok nagyobb része megsemmisült.

A 18-19. században a sárkányölő Szent György alakja még magyar ruhás, pörge kalapos paraszt-polgár, 1904-ben, amikor országosan először hivatalosan megállapították a települések nevét és pecsétjét, akkor a klasszikus középkori ábrázolásoknak megfelelően a sárkányt már egy páncélos vitéz döfi le.

Az utóbbi az elmúlt csaknem kilenc évtizedben mint hivatalos ábrázolás, átment a köztudatba, s a klasszikus címertani hagyományoknak is jobban megfelel.

A megújítás során csak a színek megválasztása tekintetében kellett kis módosításokra sort keríteni, mert a címertan szabályai szigorúan előírják a színek (kék, vörös, fekete, zöld) ill. az ún. fémek (arany és ezüst - megfelelőjük a sárga és a fehér is lehet) egymás melletti alkalmazását.

Casino Bonus at bet365 uk