2022. július 4. hétfő
Ulrik, Babett
A Nap kel 04:56-kor,
nyugszik 20:54-kor.

Parapács zenekar

A Parapács név erdélyi dialektusban, ügyes, talpraesett, jó beszédű embert jelent. A zenészek kiknek muzsikáján felnőttünk is efféle rátermett ügyes emberek voltak.
2007 nyarán döntöttük el Dragony Gábor barátommal (a zenekar brácsásával) hogy összehozunk egy vonós bandát. Akkor még mindketten Nyíregyházán tanultunk, de a zenekar székhelye Tállya lett. A névválasztással egyben célokat is választottunk. Legfőbb feladatunknak tartjuk a népzene mulattató, és a nép hagyományok közösség teremtő funkcióját a mai világba átmenteni. Kicsiknek - nagyoknak felidézni a patkaporos pajták báljainak hangulatát a táncházainkban. Szívesen kísérünk hagyományörző tánceggyütteseke, muzsikálunk koncerteket. Mindemelett keressük a népzene mai nyelvét, a zenében az önmegvalósítást népdalokat műdalokat saját értelmezésünkben új köntösbe öltöztetve játszuk, adjuk tovább!
A Parapács név erdélyi dialektusban, ügyes, talpraesett, jó beszédű embert jelent.
A zenészek kiknek muzsikáján felnőttünk is efféle rátermett ügyes emberek voltak.

Cikk folytatása

Tanaki Bt.

A Bt. az ország észak-keleti részén alakult és működik, melynek fő tevékenysége a kőfaragás. Ezalatt a szó igazi értelmét kell érteni, ami azt jelenti, hogy a munkafolyamatokat csak és kizárólag kézi szerszámokkal végezzük.Gépi segítség ki van zárva.

Cikk folytatása

Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesülete

Egyesületünk sok éALKOToTaBOR-4ve ismert, elismert szereplője a térség- és a magyarság- népművészeti és kulturális hagyományőrzésének. Tagjaink sorában népművészet mestere, népi iparművészek, népművészet ifjú mesterei tevékenykednek több szakterületen. Jelentős sikereket értek el hímző, fafaragó, bőrműves, játékkészítő, gyöngyfűző, csipke és viseletkészítő, fazekas, kádár, szövő kézműves társaink. Egyidejűleg a kihaló mesterségeket is igyekszünk ápolni, mint például a pereces, könyvkötő.

Cikk folytatása

Rózsa Ferenc Kádárság

Gyártó, termelő, feldolgozó szolgáltató kiskereskedés.
Igény szerint bármilyen típusú hordót készítek bármilyen tételben, melyekre 1 éves garanciát vállalok.
Szerenyei típusu hordókat, amelynek a hossza megegyezik az átmérőjével, valamint kiemelten vállalom barrique hordók készítését is bármilyen méretben.

Cikk folytatása

Kalina Kádárság

A Kalina Kádárság harmadik generációs kádár család Tokaj-Hegyalján Tállyán. Négy fiútestvéremmel dolgozunk közösen egy műhelyben. A szakma rejtelmeit, szeretetét édesapánktól tanultuk. 1959-ben kezdte el kisipari tevékenységét, eleinte hagyományos eszközökkel. 1990-ben egyéni vállalkozóként működött, majd 1998-tól gazdasági vállalkozásként felvettük a Nyírjes-Fa Bt. nevet.

Cikk folytatása

Casino Bonus at bet365 uk